16.07.2019

15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLAMALARI

16.07.2019

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

15 Temmuz Milli Birlik Günü münasebeti ile Kur'an tilaveti ve dualarla İlçemizde bulunan Hava Şehitliği ve Polis Şehitliklerini ziyaret ettik.

KARAMUSTAFAPAŞA CAMİİNDE HATİM DUASI

Din Görevlilerimiz ve Vatandaşlarımızın  Şehitlerimiz için okuduğu Hatmi Şeriflerin duası yapıldı.

İlçemiz Karamustafapaşa Camiinde Öğle Namazından önce düzenlenen programda Din Görevlilerimizce Kur'an Ziyafeti ve Kasideler okundu. İlçe Vaizimiz Arif AYDINLI tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı. Namzdan sonra İlçeemiz Kaymakamlığınca vatandaşlara ikramda bulunuldu.

ŞEHİTLERE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Vatandaşların yoğun katılımı ile Askerlik Şubesi önünden başlayan yürüyüş Karamustafapaşa Camii meydanında son buldu. Meydanda Saygıduruşu, İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kur'an Tilaveti ve Kaymakamımız Gürkan DEMİRKALE'nin konuşmaları ile programlar başladı. Akşam Namazından Yatsı Namazına kadar, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları anlatan sinevizyon gösterimleri gerçekleşti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın konuşması Canlı yayını gerçekleştirildi.

Yatsı Namazının ardından İlçemiz Müftü Vekili Salih GEYİK'in konuşmalarından sonra Müftülüğünce hazırlanan Kur'an Ziyafeti Programında Din Görevlilerimiz tarafından Kuranı Kerim Tilavetleri ve kasideler okundu. Programın sonunda İlçemiz Vaizi Arif AYDINLI Şehitlerimiz için dua yaptı.

Saatler 00:13'ü gösterdiğinde tüm Camilerimizde Salalar okundu. okunan salâların ardından program sona erdi.