23.05.2022

Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ İl Müftülüğümüzü Ziyaret Ettiler.

Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ ilimizde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Bir program vesilesiyle ilimizde bulunan Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Amasya Valisi Mustafa MASATLI'yı makamında ziyaret etti.

Yeni yapılan il müftülüğü hizmet binasında incelemelerde bulunan Diyanet İşleri Başkanımız, müftülük ziyaretinde İl Müftümüz Durmuş AYVAZ'dan ve ilçe müftülerinden çalışmalara dair brifing aldı.

Daha sonra cuma namazı için Sultan II. Bayezid Camii'ne giden Sayın ERBAŞ, "Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak" konulu hutbe irad ederek İslam'ın, meşru bir nikah ile aile kurmayı emrettiğini, aile hayatını adalet, merhamet, sevgi, saygı, güven gibi değerler üzerine inşa etmeyi öğütlediğini söyledi. Cuma namazı öncesinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ vaaz yaptı. Cuma namazı sonrası Diyanet Kitap Kafe'ye geçen Sayın ERBAŞ burada öğrencilerle bir süre sohbet etti. Gençlere ve çocuklara kıymet verdiklerini dile getirdi.  Ecdada, burada yetişen sultanlara, şehzadelere layık torunlar olmak için çok gayret göstermek gerektiğini belirtti.

Bütün personeliyle Amasyalıların hizmetinde olduklarına işaret eden Sayın ERBAŞ, "Önümüzdeki haftalarda yaz kur'an kursları başlayacak inşallah . Bütün çocuklarımızı camilerimize bekliyoruz. Onların eğitimi için, camilerimizde hocalarımızın yapmış oldukları cami derslerine cemaatimizin katılması için buradan davet ediyorum. Gençlerimiz, çocuklarımız, kadın, erkek bütün vatandaşlarımız camilerde ne kadar çok olursa o kadar mutlu oluruz, bahtiyar oluruz." ifadelerini kullandı.

Sayın ERBAŞ, programlar sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bilginin, hikmetin, ilmin, irfanın şehri, padişahlar yetiştiren Amasya'da bulunmanın kendileri için büyük bir bahtiyarlık olduğunu söyledi. “Başkanlığımız adına Amasya'da yapılan hizmetler için İl Müftümüz Durmuş Ayvaz Hocamıza, personeline ve ilçe müftülerimize, katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Sayın ERBAŞ iki günlük ziyaretlerinin ardından vedalaşarak Amasya'dan ayrıldı.