07.12.2018

2019 Hac Ön Kayıt Ve Kayıt Güncelleme İşlemleri

Konu : 2019 Yılı Hac Kayıt İşlemleri

DOSYA

İlgi : Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunun 04/12/2018 tarihli ve 2018/03 sayılı kararı.

2019 yılı hac müracaat ve kayıt işlemleri ile ilgili hususlar Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu kararıyla belirlenmiştir.

Buna göre;

1- 2019 yılında ilk defa kayıt yaptıracakların ön kayıt işlemleri 08-14 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

2- İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımızdan kişi başına 20 TL. ön kayıt ücreti alınacaktır.

3- Ön kayıt ücreti anlaşmalı bankalardan birine online veya doğrudan yatırabileceklerdir.

(Albaraka Katılım Bankası, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım,)

4- Hac kayıtları T.C. kimlik numarası ile yapılacak olup, yabancı uyruklu olanların kayıtları alınmayacaktır.

5- Vatandaşlarımız ön kayıtlarını elektronik ortamda www.hac.gov.tr adresinde gerekli bilgileri doldurarak veya müftülüklere bizzat müracaat ederek, müracaat formunu doldurmak suretiyle “Oda Tercihli” veya “Otel” konaklama türlerinden birini hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak, varsa kuraya birlikte katılmak istediği kişileri belirterek kayıtlarını yapacaklardır.

6- Daha önceki yıllarda hac kaydı olup 2018 yılında hac kurasına katılan kişilerin kayıtları Başkanlığımızca Otomatik olarak yenilenecektir.

7-  Kayıt yenileme işlemi Başkanlığımızca yapılanlardan; il/ilçe, konaklama türü ve kura

birlikteliklerinde, iletişim (Cep telefonlarındaki) değişiklik talebinde bulunanların, 08-14 Aralık

2018 tarihleri arasında il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

8- Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra mağduriyet yaşamamaları için kayıt durumlarını www.hac.gov.tr adresinden sorgulayabileceklerdir.

9- Hac Kuraları 28 Aralık Cuma günü saat: 15:00 te çekilecektir. Kesin kayıtlar ise 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Amasya İl Müftülüğü