11.08.2022

Hüsn-i Tilavet Kursu Mülakat Duyurusu

1- Hüsn-i Tilavet Kursuna katılmak üzere Mülakat sınavıyla personel seçimi yapılacaktır.

2- Kursa alınacak personelde aranan şartlar;

a) İmam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi (hafızlık eğitiminde görev yapanlar hariç) unvanlarında fiilen çalışıyor olmak, (Talim ve Tashih-i Huruf Kurslarına katılmış olmak, hafız olmak tercih sebebidir.)

b) Hafızlık eğitiminde Kur'an kursu öğreticisi olarak çalışıyor olmamak,

c) Başkanlık teşkilatında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (A) bendi statüsünde kadrolu devlet memuru veya 4'üncü maddesinin (B) bendi statüsünde sözleşmeli olarak çalışıyor olmak,

d) Memuriyette adaylığı kaldırılmış veya 19 Eylül 2022 tarihine kadar kaldırılacak olmak,

e) 4/B sözleşmeli statüde çalışmaya 19 Eylül 2021 tarihinden önce başlamış ve Mesleğe Hazırlık Eğitimine katılmış olmak,

f) Dini Mûsikî kabiliyeti olmak,

g) 19 Eylül 2022 tarihinden itibaren 6 ay süreyle askerlikle ilişkisi bulunmamak (bedelli askerlik dahil),

h) Kurs süresince yurtdışı, umre vb. sebeplerle kursa ara verecek durumda olmamak,

ı) Daha önce Tashih-i Huruf, ihtisas, aşere takrib, dini musiki kursuna katılmamış olmak.

3- Söz konusu kursa İl ve İlçelerimiz personelinden 6 (Altı) kursiyer alınacaktır.

4- Kurs Samsun Aşıkkutlu Dini İhtisas Merkezinde 19 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 6 ay sürecektir.

5- Mülakat için en son müracaat tarihi 26 Ağustos 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar olup müracaatlar İl/İlçe Müftülüklerine dilekçe ile yapılacaktır.

6- Mülakat 01 Eylül 2022 Perşembe günü İl Müftülüğümüzde saat 09:00' da başlayacaktır.

İlgililere ilanen duyurulur.