28.03.2019

Kaybedeni Olmayan Bir Yarışma

Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Lise öğrencileri arasında Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini ezbere okuma yarışması İl ve İlçe birincileri ile Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.

İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu başkanlığında, Edebiyat. Öğretmeni Olcay Gökçe, Başvaiz İdris Lap, Vaiz Hülya Yılmaz Kurtca ve Gençlik Koordinatörü Murat Pekel’den oluşan yarışma komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucuna göre;

1. Amasya Türk Telekom Proje İHL’ den Zeynep Şevval TÜRK
  2. Merzifon İHL’ den Emre Selçuk DOĞAN
  3. Suluova Şehit H. Kabaklı Fen Lisesinden Sadegül ÇULHA

Dereceye girerek ödül almaya hak kazandılar.

İl Müftülüğümüz tarafından dereceye giren öğrencilere;

1. Yarım Altın
  2. Çeyrek Altın
  3. Çeyrek Altın hediye edildi.

Ayrıca yarışmaya katılan diğer kız öğrencilerimize eşarp, erkek öğrencilerimize ise gömlek hediye edildi.

İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu yaptığı konuşmada; “Bu yarışma kaybedeni olmayan hepinizin kazançlı olduğu bir yarışmadır. Medeni cesaretinizi toplayarak ve ezberlenmesi oldukça zor olan bu şiiri ezberleyerek katılım sağladığınız için hepinize teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.” Dedi. Program öğrencilerle çekilen toplu fotoğraflarla son buldu.