02.03.2020

Amasya’da Cami-Engelli Buluşması Yapıldı

Amasya İl Müftülüğü “engelli koordinatörlüğü” tarafından her ayın son perşembe günleri gerçekleştirilecek olan “cami engelli buluşması programı” nın ilki 27 Şubat 2020 Perşembe günü öğle namazına müteakiben Amasya Fatih camisinde gerçekleştirildi.

Programa; Amasya il müftü yardımcısı Abdullah Kılıç, şube müdürü Seyhan Elmacı, Amasya il Müftülüğü engelli koordinatörleri İl Vaizi Mehmet Buşkun, Kur'an kursu öğreticisi Sevilay küçük, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Musa Demiryarar, Türkiye Beyazay Derneği Başkan Yardımcısı Ragıp Kurt, Sevgican Anadolu Engelliler Derneğinden Genel Başkan; İsmail İlmaz, Amasya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Ünverdi, Engelliler ve aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim okuyuşu ile başlayan programda Amasya il Vaizi Mehmet Buşkun’un açılış konuşması yaptı.

Amasya İl Müftü yardımcısı Abdullah Kılıç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“Bizleri üç aylara ve Regaip kandiline ulaştıran Rabbimize hamdolsun, bizlere üç ayların önemini anlatan Peygamberimize, onun aile efradına ve ashabına salat ve selam olsun.

Üç aylar, kameri ayların yedincisi olan Receple başlayan, Şaban’la devam eden ve nihayetinde Ramazan’la son bulan ayların tamamına verilen isimdir.

Peygamberimiz (s.a.v) bu aylara erişince; şöyle dua ederdi “Allah’ım Recep ve Şaban'ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan'a kavuştur.”

İnsanlar, ilim, ahlak, fazilet ve takva yönünden birbirlerine denk olmadıkları gibi günler, geceler, aylar, zamanlar ve mekanlar da birbirine denk değildir. Dedi

Müslümanlar arasında üç aylar diye bilinen recep, şaban ve ramazan ayları da rahmet, mağfiret, fazilet ve bereket yönüyle diğer aylardan daha üstündür. Feyizli ve bereketlidir” dedi.

Program; Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Musa Demiryarar'ın teşekkür konuşması ile sona erdi.