10.07.2020

Amasya’da Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen 2020 yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim organizasyonunun daha geniş kitlelere ulaştırılması gayesiyle İl Müftülüğümüz görevlileri Helvacı Yatılı Hafızlık Kız Kur'an kursu konferans salonu'nda bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, İl Müftü yardımcıları, Vaizler, Şube Müdürü ve din görevlileri ile Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Toplantıda konuşan İl Müftümüz Ayvaz, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın ‘emanetleriniz emanetlerimizdir’ düsturu ile kurban faaliyetlerini büyük bir hassasiyet, itina ve sorumluluk duygusuyla yürüttüğünü; vakfımızın "dini esaslara uygun ve güven veren" bir yapılanmayla bu yıl da gönül coğrafyasına hizmet etmeye hazır olduğunu belirtti.

Amasya’da vekalet yoluyla kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşların sayısında ciddi artışların olduğu vurgusunu yapan müftü Ayvaz, din görevlilerinden, bu sayının 2020 yılında daha da arttırılabilmesi için vatandaşların kurban vekaletlerini Türkiye Diyanet Vakfına vermeleri yönünde teşvikte bulunmalarını istedi.

İl Müftümüz Ayvaz toplantıda, Vekalet yoluyla kurban kesim kampanyasına katılmak isteyen hayırseverlerin, yurt içinde 975 Türk Lirası, yurt dışında ise 825 Türk Lirası bedelinde olan kurban bağışını il müftülüğümüz, cami görevlilerimiz ve Sultan II. Bayezid Camii yanında bulunan Diyanet Yayınevimiz aracılığıyla veya internetten 'TDV Bağış' uygulaması üzerinden ve 31 Temmuz'a kadar gerçekleştirebileceklerini belirtti.