10.07.2020

İl Müftü Yardımcımız Harun Aydoğdu Görevine Başladı

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmenliği kapsamında İl Müftü Yardımcısı olarak Amasya İl Müftülüğü ’ne atanan Harun Aydoğdu görevine başladı.

Harun AYDOĞDU Kimdir?

1976 Samsun – Lâdik’te doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Amasya – Suluova’da tamamlayarak 1994 yılında mezun oldu. 1997’de Sinop Boyabat’ta İmam-Hatip olarak göreve başladı. Bursa ve Samsun’da müezzin kayyım, imam hatip, kuran kursu öğreticisi görevlerinde bulundu.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde başladığı eğitimini, 2003 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon Akçaabat Darıca İhtisas Eğitimini 6. dönem mezun olarak bitirdi.

Almanya- Münih'te din görevlisi olarak bir süre yurt dışı görevinde bulundu. Buradan dönüşte Samsun – Kavak İlçe Vaizi olarak görev yaptı. Ağrı – Hamur İlçe Müftülüğü, Bilecik-Gölpazarı İlçe Müftülüğü görevlerinde bulunan hocamız, 01.06.2020 tarihinde Amasya İl Müftülüğü görevine atandı. İl Müftü Yardımcımız Harun AYDOĞDU, evli ve 3 çocuk babasıdır.