22.04.2021

İl Müftülüğümüz Tarafından Zekat, Fitre, Bağış Stantları Açıldı

İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Amasya Şubesi iş birliğinde vatandaşların fitre ve zekat gibi bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla ilimizin belirli yerlerine stantlar açıldı.
Açılan stantlar ile ilgili açıklamalarda bulunan TDV Amasya Şubesi Başkanı İl Müftümüz Durmuş AYVAZ, "Türkiye Diyanet Vakfı, ülkemizde ve dünyanın her yerinde adeta yedi kıtada insanlığa hizmet etmek için üstün gayret göstererek vatandaşların vermiş olduğu zekât ve fitreleri zamanında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Türkiye Diyanet Vakfımız bu yıl da 'Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin' sloganıyla başlattığı bağış kampanyasıyla il müftülüğü olarak Sultan II. Bayezid Camii, Fatih Camii önünde ve Yeni Sanayi Sitesinde kurduğumuz stantda bağışlanan zekât ve fitrelerin Amasya'daki, ülkemizdeki, dünyanın dört bir tarafındaki ihtiyaç sahiplerine ve ilimizdeki Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerine ulaştırılması için çalışmalarımız başladı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın elinden tutmak, onların yalnız olmadığını hissettirmek adına vatandaşlarımızın zekât ve fitre bağışlarını görevlilerimiz vasıtasıyla kolaylıkla stantlarıımızda alabiliyoruz. Bu yıl da Amasyalı vatandaşlarımızın zekât ve fitre bağışlarını rahatça yapabilmeleri için bağışçılarımızı stantlarıımıza veya cami görevlilerimize bekliyoruz." dedi.
Fatih Camii bahçesinde bulunan zekat, fitre ve bağış standını ziyaret eden Amasya Milletvekili Mustafa Levent KARAHOCAGİL çalışmalar hakkında stant görevlisinden bilgiler alarak bağışta bulundu.