30.09.2021

VEKİL ( İ-H. / M-K.) SINAVI İLANI (2021-2022) GÜNCELLEME

VEKİL İMAM-HATİP VE MÜEZZİN-KAYYIM SINAV İLANI

İlimiz Merkez ve İlçe Müftülüklerine bağlı camilerde görev yapmakta iken çeşitli sebeplerle görevinden 3 (üç) ay ve üzeri geçici olarak ayrılan (yurtdışı görevi, ücretsiz izin, uzun süreli istirahat raporu, geçici görevlendirme vb.) İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyımların yerine, 2021 ve 2022 Yılları içerisinde ihtiyaç duyulması halinde, 657 sayılı D.M.K'nun 86. maddesi gereğince 2/3 maaşla Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11/b ve 11/2 maddeleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 11,13 ve 18. maddeleri uyarınca yarışma sınavı ile Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri : 01/10/2021 - 15/10/2021 (Mesai bitimine kadar)
Başvuru Yeri         : İl Müftülüğü (Personel İşleri Giriş katı) -
                                  Hacılar Meydanı Mah.Yavuz Acar Cad.No:50/AMASYA

Sınav Tarihi/Saati : 19/10/2021 / 09:00
Sınav Yeri              : Diyanet Gençlik Merkezi – Hacı İlyas Mah. Sultan
                                  II.Bayezid Camii Bahçesi (Kütüphane Yanı)/AMASYA

SINAVA GİRECEK ADAYLARIN T.C. NOLU KİMLİKLERİ İLE VEYA KİMLİK YERİNE GEÇECEK BİR BELGE İLE GELMELERİ VE HES KODU SORGULAMASI YAPILACAĞI İÇİN TEDBİRLİ GELMELERİ GEREKMEKTEDİR.

Başvuru şartları için ek dosyaya bakınız.