02.12.2021

Cezaevinde İcazet Töreni Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının Adalet Bakanlığı ile yaptığı işbirliği çerçevesinde Kur’an-ı Kerim öğrenmeye karar veren Ömer Yılmaz Amasya İl müftülüğümüzce görevlendirilen öğreticiler tarafından önce Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi sonra da hıfzetti.

Yüce Kelamı ezberleyerek hafız olan Ömer Yılmaz için, Amasya E tipi Kapalı cezaevinde “İcazet Merasimi” yapıldı

İcazet merasimine Amasya valisi sayın Mustafa Masatlı, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakçı, İl Müftümüz Durmuş Ayvaz ve protokol üyeleri katıldı.

Programa katılan sayın valimiz Mustafa Masatlı konuşmasında; ‘’Bugün, burada örnek gösterilecek bir olayı hep birlikte yaşıyoruz. Yüce Allah insanların günah işleyebileceğini, hata yapabileceğini, ancak bundan sonra tövbe ederek bu hatasından dönebileceğini Peygamber Efendimiz aracılığıyla bizlere iletti. İnsanlar hayata aynı başlamıyor, hayat içerisinde aynı şeyleri yaşamıyor ve maalesef suç işleyebiliyor. Ama burada önemli olan ve bizlere bildirilen, insanın hata işledikten sonraki hayatını yaşanabilecek, uygun şekilde düzenlemesi olduğudur.

Bizler hepimiz biliyoruz ki, Peygamber Efendimiz bizlere öğüdünde “Sizin en hayırlılarınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” buyuruyor. Bu bakımdan cezaevine girmiş, mahkûm olmuş bir kardeşimizin, burada Kur’an-ı Kerim’i öğrenmesi ve hıfzetmesi, bize bunu gösteren güzel bir Aşr okuması gerçekten çok etkileyici ve takdire şayan bir durumdur.

Tüm bu çalışmalar için de, başta Adalet Bakanlığımız olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Amasya İl Müftümüze ve emeği geçen öğreticilerimize teşekkür ediyorum dedi.’’

Törene katılan İl Müftümüz Durmuş Ayvaz ise merasimde yaptığı konuşmasında; ”Bugün gerçekten çok anlamlı bir cemiyetteyiz. Ben de bugün hazırlanan şu ortamdan çok etkilendiğimi ifade etmek isterim. Sanki burada bir şehrin bütün hafızları toplanmışçasına, bütün vilayetin emekleriyle katkı verilmiş ve burada, bu rehabilitasyon merkezinde, adeta bir okula çevrilmiş olan bu müessesede yapılan şu güzel cemiyet gerçekten çok anlam verici. Emeği geçen bütün kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum. Sayılarının artmasını niyaz ediyorum. Hafızlığını ikmal eden kardeşimiz de tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hafız Ömer Yılmaz'a cübbesini giydiren İl Müftümüz Durmuş Ayvaz dua yaptı.

Program hediye takdimi ile sona erdi.