04.12.2021

AMASYA’DA 500 HAFIZ İÇİN İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

Amasya İl ve ilçe müftülüklerine bağlı hafızlık Kur'an Kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 500 hafız öğrenci için Amasya Kapalı Spor Salonu’nda İcazet Merasimi düzenlendi. İstiklal Marşıyla başlayan programda ilimizde yetişen hafız hocalarımız tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti gerçekleştirildi. Hafız öğrenciler ve veliler adına yapılan konuşmalar akabinde selamlama konuşması yapan İl Müftümüz Durmuş Ayvaz "Amasya İl ve ilçelerinde 9 hafızlık Kur'an kursumuz ve 900 civarı öğrencimiz eğitim görmektedir.
Amasya tarihinde nice büyük din adamları nice büyük alimler yetiştirmiştir. Nüfus oranına göre ülkemizde en fazla hafız yetiştiren İl olarak Amasya en önde gelmekte ve bununla biz gurur duymaktayız. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen en başta Kur'an kursu öğreticilerimiz  olmak üzere, ailelerine, maddi ve manevi katkıları olan hayırseverlerimize teşekür ederim.” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz yaptığı konuşmada hafızlığın önemine vurgu yaparak hafız öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. 40. İl Müftüleri İstişare Toplantısı olması nedeniyle Hafızlık İcazet Programına katılamayan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın selamlarını ileten Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, “Böylesine güzel bir programda hafızlarımızla ve sizlerle buluşturan e başta İl Müftümüz Durmuş Ayvaz olmak üzere tüm görevlilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hafızlarımıza da hayat boyu başarılar dilerim.” Dedi. Amasya Milletvekilleri Mustafa Levent Karahocagil, Hasan Çilez ve Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı birer konuşma gerçekleştirerek eğitimlerini tamamlayan ve hafız olmaya hak kazanan öğrencileri tebrik ettiler.
Programda emeği geçenlere teşekkür eden Amasya Valisi Mustafa Masatlı ise konuşmalarında “Sözlerime başlarken, hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak icazet almaya hak kazanan Kuran-ı Kerim aşığı gençlerimizi tebrik ediyorum. Hafızlığınız mübarek olsun. Asırlardır Türk İslam tarihine şahitlik eden, alimler, mutasavvıflar ve hafızlar şehri Amasya’mızda Kur'an ahlakı üzerine yetişmiş 500 gencimizin hafızlık icazetlerine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Kur'an-ı Kerim Yüce Mevla’mızın, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) zatında tüm insanlığa gönderdiği en önemli
rehber ve yol göstericidir. Dinimizin yanı sıra güzel ahlak, örnek aile yaşantısı, miras hukuku ve sosyal hayattaki kurallarımız gibi sayısız insani değeri de Kur'an-ı Kerim bizlere öğretmektedir.” İfadelerini kullandı.Konuşmaların ardından icazet almaya hak kazanan hafızların icazet merasimi gerçekleştirilerek, hafızlık belgeleri verildi. Daha sonra hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Programa onur konuğu olarak katılan Reis-ül Kurra Hafız Mustafa Demirkan'ın yaptığı dua ve genç hafızlara hediyelerin verilmesiyle icazet merasimi sona erdi.İcazet merasimine Amasya Valisi Mustafa MASATLI, Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, Gençlik Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Hasan Davulcu, Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, İl Müftümüz Durmuş Ayvaz, ilve ilçe protokollerimiz ve icazet alan hafızların aileleri katıldı.