24.06.2022

İl Müftümüz, Kurbanını TDV’ye Bağışladı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla başlatılan 2022 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu’na destek artarak devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı’na kurban bağışında bulunarak 2022 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu'na destek olan İl Müftümüz Durmuş Ayvaz, vatandaşları Diyanet İşleri Başkanlığı ile TDV iş birliğiyle sürdürülen kurban bağışına katılmaya davet etti.

Bağışların Türkiye ve dünyanın farklı coğrafyalarında yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını anlatan İl Müftümüz, şunları söyledi:

"Yurt içinde ve yurt dışında vekalet yoluyla kurban kesim kampanyası bu yıl, 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' temasıyla başladı. Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi'nin ilimizde gerçekleştirdiği Vekâletle Kurban kampanyası ve diğer faaliyetleri devam ediyor. Ülkemizde ve yurt dışında onlarca ülkede İslami usullere göre Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle kesilen ve dağıtılan kurbanlarla ihtiyaç sahibi milyonlarca kişinin yüzü gülüyor.

Bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri yurt içi için 2250 lira, yurt dışı için ise 1800 lira olarak belirlenmiştir. Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım." dedi.

Vatandaşlarımızın Müftülüğümüze gelerek veya cami görevlilerimiz, Kur’an Kursu öğreticilerimiz, Sultan II. Bayezid Camii avlusunda bulunan Vekaletle Kurban Bağışı standı vasıtasıyla kurban bağışında bulunabileceklerini belirten İl Müftümüz, keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak, ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.