20.03.2023

Camii Çocuk Buluşması

Ramazan ayına sayılı günler kala Amasya'da eğitim gören 4-6 yaş Kuran Kursu öğrencileri Hz. Ömer Camii’ni doldurdu.

Amasya İl Müftülüğümüz tarafından Ramazan ayını en güzel şekilde karşılamak için cami çocuk buluşması düzenlendi.

Programa İl Müftümüz Durmuş Ayvaz, eşi Şükriye Ayvaz hanımefendi, İl Müftü yardımcısı Berrin Çelebi, şube Müdürü Seyhan Elmacı, Kur'an kursu öğreticileri, İmam-Hatipler, çok sayıda çocuk ve onların aileleri katıldı.

İl Müftümüz Durmuş Ayvaz kısa bir konuşma yaparak "Bugün camimizde çiçekler açtı. 4-6 yaş miniklerimizin bugün burada buluşması ve camimizi şenlendirmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve istikbalimizdir. Onları Peygamber Efendimizin bizlere öğrettiği istikamette eğitim vermemiz bizim asli görevimizdir. Bu doğrultuda başta emek veren hocalarımız olmak üzere yavrularını bu yaşlarda Kur’an öğrenmeye teşvik eden ve gelecekte camilerin cemaati olmasını temenni ettiğimiz çocuklarımızın anne babalarını tebrik ediyorum." dedi.

Yapılan etkinliklerin ardından miniklere pamuk şekeri dağıtıldı.