20.11.2018

Aile Okulu Seminerleri İl ve İlçe Personeli ve Ailelerinin Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı doğrultusunda Amasya İl Müftülüğümüzce 17-18 Kasım tarihlerinde Saraydüzü Kışlası Salonunda İl ve İlçe personel ve eşlerinin katılımlarıyla ‘’Aile Okulu Seminerleri’’ düzenlendi. Söz konusu seminere Diyanet İşleri Başkanlığından Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Tahir Turalı, Din Hizmetleri Uzmanı Fatih Yıldız’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü ile Rehberlik Araştırma Merkezi Uzmanları ve Müftülüğümüz Vaizinin sunumlarıyla Kur'an ve Sünnet perspektifinde aile olmak ve aile kalmak, ailede fıkhi meseleler, aile içi iletişim, ailede mahremiyet bilinci ve ailede çatışma ve çözüm yolları konuları işlendi.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu konuşmasında;  ‘‘Bu seminer aile hayatımıza farklı bir güzellik ve zenginlik katacak. Terzi kendi söküğünü dikemez misali biz de başkalarının çocuklarını okutuyoruz ama kendi çocuklarımızı unutabiliyoruz. Öğüt ve telkinlerimizle başkalarının ailelerini kurtarmaya çalışıyoruz ama kendi ailemizdeki çatlakları göremeyebiliyoruz. İşte bu seminer, projektörü kendimize tuttuğumuz, kendi söküklerimizi diktiğimiz, kendi çatlaklarımızı onardığımız bir seminer olacak” dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.