03.12.2018

Mevlidi Nebi Konferansı Coşkuyla Gerçekleşti

Mevlidi Nebi haftası etkinlikleri çerçevesinde Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Müftülüğümüz iş birliğiyle Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin’in “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferansı Üniversite Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Rektör Yardımcıları, Öğretim Üyeleri, İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu, İlçe Müftüleri ve Üniversite öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen program ilgiyle izlendi.

Şehit Alper Kalem Kur’an Kursu hafızlarımızdan Uğur Çalışkan’ın Kur’an tilaveti, İl Müftümüz Sayın Abdulkadir Keşvelioğlu’ nun açılış konuşması, lise ve ortaokul öğrencileri arası şiir ve kompozisyon yarışmasına katılıp, derece alan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve ardından sunumuna başlayan Osman Eğin; Peygamberimiz ve gençlik temalı bir konuşma yaptı.

‘’Peygamberimiz insanda önce düşünce, zihniyet devrimi yaptı. İnsanın düşüncesi, zihniyeti doğru istikameti bulmamışsa ona ne kadar bilgi yüklerseniz yükleyin ters istikamete doğru gider.

Peygamberimizin ikinci uğraştığı merkez kalp yani duygular olmuştur. Duyguları da çok iyi yönetemediğinizde iyi istikamet veremediğinizde sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Duygu, düşünce ve davranışı aynı anda idare edersen her şey yoluna girer; ama bunları aynı istikamete sokamazsan problemler de ortaya çıkar.

Öğrenmek, ilmin peşine düşmek çok önemli; bizler de ilmin peşine düşüyoruz. Ama niye düşüyoruz? Bir an önce sertifikaları, diplomaları almak için düşüyoruz. Bir an önce fakülteyi bitirelim, falan kurum kadro açmış ona da yetişelim gibi düşüncelerin peşinden koşuyoruz.

Peki, peygamberimiz insanın düşüncesini duygularına nasıl istikamet verdi, gençleri nasıl yönlendirdi? Sevgili kardeşlerim, samimiyet her şeyin özü, ruhudur. Peygamberimiz insanlara bir şey emrediyorsa, o şeyi ilk kendisi yapar, bir şeyi yasaklıyorsa o şeyi ilk kendisi terk eder. Eğer bir başarı elde ederse asla şımarmaz; o başarıyı kendine mal etmez, başarının tüm arkadaşlarının emeği olduğunu bilir. Başarısız olursa da asla pes etmez onun peşine düşer ve onu yapmak için mücadele eder. İşte peygamberimiz yaşamıyla, davranışlarıyla insanlara bu zihniyet öğretiyor. İnsanların en değerlisi işini en güzel yapandır, Allah, hepimize istikametle hareket etmeyi nasip eylesin’’ dedi. Program çiçek takdimiyle son buldu.