16.04.2024

Din Görevlilerine Afet Eğitimi

Amasya Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü işbirliğiyle Suluova'da AFAD Gönüllüsü 25 din görevlisine kurtarma, arama ve tarama eğitimleri başlatıldı.

Eğitimin 1. gününde AFAD görevlileri Müftülük Konferans salonunda deprem öncesi alınacak önlemler, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler ve güvenli bir şekilde tahliyelerin nasıl olması gerektiği konusunda bilgi verdi.

AFAD yetkilileri seminer sonrası sahada da personelimize uygulamalı bilgi verdi. Deprem sonrası müdahale edilecek araç ve gereçlerin tanıtımı ile afet anında arama ve kurtarma konusunda uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.

3 gün sürecek eğitimlerde uygulamalı eğitimlerin tamamlanmasıyla personele katılım sertifikası verilecek.