05.10.2017

TAŞOVA'DA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

Diyanet işleri Başkanlığınca Ekim ayının ilk haftasının (1-7 Ekim) Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak belirlenmesi münasebetiyle, Taşova'da da hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Hafta dolayısıyla Taşova Belediye Başkanlığı tarafından 5 ekim Perşembe günü İlçe Merkezi ve Köylerimizde görev yapan arkadaşlarımıza, Öğretmen Evi'nde kahvaltı ikram edildi. Kahvaltıya İlçe kaymakamı Kudret KURNAZ, Belediye Başkanı Bayram ÖZTÜRK, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir AYDOĞAN, İlçe Müftüsü Harun YILMAZ ve çok sayıda Din Görevlisi katıldı.

Kahvaltının ardından İlçe Müftüsü Harun YILMAZ, Kahvaltıya katılan Din Görevlilerine ve programı hazırlayan Belediye Başkanına teşekkür etti.

Belediye Başkanı Bayram ÖZTÜRK, 2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri haftasının Hayırlara vesile olmasını diledikten sonra, Cami Şehir ve Medeniyetin Türk İslam Kültüründe önemli bir yeri olduğuna ve yaklaşık bin yıldır bu topraklarda hüküm süren Atalarımızın Şehrin merkezine Camiyi aldıklarına, kısacası camisiz hayatın düşünülemeyeceğine işaret etti.

İlçemiz Kaymakamı Kudret KURNAZ ise konuşmasında Din Görevlilerinin Ulvi bir vazife ifa ettiklerini, bilgi birikimlerini sürekli artırmaları gerektiğini ifade etti.

Daha sonra Öğle Namazından önce İlçemiz Merkez Çarşı Camiinde Kur'an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi. Programda Kumluca Köyü Camii İmam-Hatibi Numan DEMİRCİ ve Yaylasaray Köyü Şehitler ve Gaziler Camii İmam-Hatibi Mesut KAPLAN'ın Kur'an tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Harun YILMAZ dua yaptı. Yapılan duada başta şehitlerimiz ve Memleketimizdeki tüm Camilere maddi ve mavevi katkısı bulunanlardan vefat etmiş olanlar hayırla yadedildi. Hayata veda etmiş Din Görevlilerimiz yadedildi, halen hayatta olanlarına sağlık ve huzur dolu bir ömür dilendi.