09.08.2018

T.C.

TAŞOVA  KAYMAKAMLIĞI

İlçe Müftülüğü

Sayı     : 41641319-252.02-                                                                                   …. / 08 / 2018

Konu   : Geçici Öğretici ilanı.

D U Y U R U

Taşova İlçe Müftülüğünden;

İlçe Müftülüğümüz 2018-2019 yılı Eğitim ve Öğretim dönemi için Geçici Öğreticiye ihtiyaç duyulan Kur’an Kurslarında ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliğinin 7.  Maddesi, Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin  9. Maddesi ile Diyanet İşleri Başkanlığının 09.09.2016 tarihli ve 94013213-900-E.44009 sayılı “Ek Ders Ücreti ile Çalışan Öğreticiler” konulu yazısı gereğince  geçici Kur’an Kursu Öğreticiliği sözlü mülakat sınavı yapılacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci Maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b)

Bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

1. İmam-Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,
  2. Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
  3. 2016 yılı KPSS (DHBT) sınavına katılmış ve en az 60 puan almış olmak.

BAŞVURU, SINAV, GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ VE DİĞER HUSUSLAR

1. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar en geç 13-29 Ağustos 2018 tarihleri arasında Müftülüğümüze müracaat edeceklerdir. Postayla müracaat kabul edilmeyecektir.
  2. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar 03 Eylül 2018 tarihinde saat 09:00’da Müftülük Hizmet Binasında yapılacak olan sınava katılacaklardır. (Sınav tarihinde değişiklik olması halinde Müftülüğümüz web sayfasından ayrıca duyuru yapılacaktır)
  3. Görevlendirmeler başarı sıralaması (4-6 yaş, Hafızlık ve yüzüne olmak üzere 3 kategoride) en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacaktır.
  4. Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması neticesine göre işlem yapılacaktır.
  5. Müracaat esnasında öğrenim belgesi ve Nüfus cüzdanının asıl ve fotokopileri de bulunacaktır. Fotokopisi tasdik edilince aslı iade edilecektir.
  6. Görevlendirmeler, İlçemizde ihtiyaç duyulan Geçici Kur’an Kursu Öğretici adedi kadar sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle başarı sırasına göre yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde sırasıyla 2016 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olan, öğrenim düzeyi yüksek olan ve doğum tarihi önce olan tercih edilecektir.
  7. Sınav ve görevlendirme süresince Müftülüğümüz web sayfasından duyurular yapılacak olup bu duyuru tebligat sayılacaktır.
  8. Adaylar, sınava girerken T.C kimlik numaralı kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
  9. Bu duyurudaki şartlar, bu sınav ve bu sınava bağlı yerleştirmeler 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi ile ilgilidir.
  10. Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyım Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği, Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar,  Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi hükümleri geçerlidir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. T.C. kimlik numaralı kimlik belgesinin aslı,
  2. 2016 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi.
  3. Dini öğrenim durumunu gösterir mezuniyet belgelerinin aslı (Adayların beyan ettiği öğrenim belgeleri mezuniyet belgesi olmalıdır.)
  4. Adres bildirimi, adli sicil ve askerlik durumları ile görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ilişkin tek bir dilekçede belirtecekleri yazılı beyanları.

NOT: Adaylar,  başvuru için ekte sunulan ‘EK:1’ form dilekçedeki bilgilerini doğru bir şekilde doldurduktan sonra  gerekli belgelerin asıllarıyla  birlikte görevli personele şahsen başvuru yapacaklardır. Görevli personel, başvuru için gerekli belgelerin doğruluğunu  kontrol edildikten sonra adaylara dilekçe dışındaki belgeleri iade edilecektir.

İlanen duyurulur.

Harun YILMAZ