16.03.2017

Mart Ayı Toplantısı Yapıldı

Din Görevlilerinin bilgi ve becerilerini artırmak ve görevliler arasında kaynaşma, birlik ve beraberliği tesis etmek amacıyla düzenlenen Mart Ayı Aylık Mutad Toplantısı 16.03.2017 Perşembe günü İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantının başlangıcında İlçemiz Öz Baraklı Köyü Fatih Camii İmam-Hatibi Orhan DERİCİ Kur'an Tilavetinde bulundu. Devamında İlçemizi ziyaret eden Bağımsız Diyanet Sendikası Genel Başkanı Faruk ÇELİK ve Diyanetsen Amasya İl Başkanı Casim KETEN tarafından görevlilerimize sendikal faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Daha sonra toplantı gündeminde yer alan diğer konulara geçildi. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anmaya yönelik İlçe Müftülüğümüz tarafından hazırlanan, Şühedanın izinde huzurda buluşalım, Hatim Tilaveti konusunda görevliler bilgilendirildi.

1 Nisan 2017 tarihi itibariyle Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Otomatik katılımın başlayacağı görevlilerimize duyuruldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Organize edilen 2017 Yılı Ramazan Ayı Umre programı hakkında bilgi verildi.

Görevlilerimize, 2017 Yılı Camiiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Etkili Hutbe Okuma", "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" ve "Ezan'ı Güzel Okuma " yarışmaları hakkında bilgi verildi.

Yine 2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde, İlçe Müftülüğü ve Görevliler olarak neler yapabiliriz  konusu üzerinde duruldu.

İlçe Müftümüz Harun YILMAZ'ın görevlilerimize çalışmalarında başarılar dilemesiyle toplantı sona erdi.