24.04.2017

MİRAÇ KANDİLİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Miraç kandili münasebetiyle Taşova merkez Çarşı Cami’de Taşova Müftülüğünce program düzenlendi.

Recep ayının 27. Gecesi olarak kutlanan Miraç kandili, Hz. Muhammed (s.a.s.)'in, Hicretten yaklaşık bir yıl önce Allah’u Teâlâ’nın daveti ile Cebrail (a.s)’in rehberliğinde manevi bir binit olan Burak ile Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya gelmesi ve oradan da harika bir surette göklere çıkması mûcizesidir.

Kandil gecesi münasebetiyle Çarşı Cami’de düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Miraç Kandili programında; Çarşı Camii İmam-Hatibi Hüseyin AYTAŞ tarafından Mülk Suresinin okunmasını müteakip, Geçtiğimiz günlerde oluşturulan Merkez Çarşı Camii Gençlik Platformu üyelerinden oluşan koro tarafından ilahiler söylendi, ardından Çarşı Camii Müezzini İlhami YAĞMUR tarafından Mevlid-i Nebevinin Mi'raç Bahri okundu.

İlçe Müftümüz Harun YILMAZ'ın Miraç gecesi konulu sohbetinin ardından, yine İlçe Müftümüz Harun YILMAZ'ın Meryem Suresini mealiyle birlikte Tilavetinden sonra yaptığı dua ile sona erdi.

Ayrıca, İlçemiz Vaizi Mehmet YEŞERSİN'in esençay Köyünde, İlçe Müftülüğü Murakıbımız Şükrü Genç'in de Şahinler Köyünde İcra ettikleri Mi'raç Gecesi programlarına katılımın yoğunluğu dikkat çekti.