21.08.2017

TAŞOVA'DA BİR İLK YAŞANDI

Taşova'da daha önce yaşanmamış bir olay gerçekleşti. Müftülüğümüze bağlı Seyyid Nurettin ALPASLAN Yatılı Kız Ku'an Kursu Hafızlık sınıfı ilk meyvelerini verdi. Hafızlık eğitimi gören kızlarımızdan dört tanesi eğitimlerini tamamlayarak girdikleri hafızlık tesppit sınavını başarıyla geçti ve icazet belgesi almaya hak kazandı. Bu vesileyle İlçe Müftülüğü Konferans salonunda hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

17 Ağustos 2017 Perşembe Günü İlçemiz Camii ve Kur'an Kurslarında düzenlenen Yaz Kur'an Kurslarının kapanış programıyla birlikte icra edilen Hafızlık İcazet merasimi saat 18:00 da gerçekleştirildi.

İlçe Müftülüğümüzün İcra ettiği Programa İlçemiz Kaymakamı Sayın Kudret KURNAZ, İl Müftümüz Sayın Abdulkadir KERŞVELİOĞLU, Belediye Başkanımız sayın Bayram ÖZTÜRK, Suluova İlçe Müftüsü sayın Hüseyin OKUŞ, Kurum Amirleri, Taşova Halkından çok sayıda davetli, Siyasi Parti Temsilcileri ve Hafızlık eğitimini tamamlayan genç kızlarımızın aileleri katıldı.

Program İlçemiz Uluköy Suna Camii imam-Hatibi Nedim MUTLU'nun Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. İlçe Müftümüz Harun YILMAZ'ın yaptığı açılış konuşmasını takiben, İl Müftümüz Sayın Abdulkadir KEŞVELİOĞLU ve İlçemiz Kaymakamı Sayın Kudret KURNAZ'ın Selamlama konuşmalarının ardından, Yaz Kur'an Kurslarına katılan öğrencilerimizden oluşan erkek ve kız öğrenci korolarının ilahi sunumlarıyla devam eden program Hafız Kızlarımızın Tac giyme merasimi ve Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülüğü ve Siyasi parti temsilcilerinin hazırladığı hediyelerin takdimiyle son buldu.