18.05.2017

MAYIS AYI PERSONEL TOPLANTISI YAPILDI

Din Görevlilerinin bilgi ve becerilerini artırmak ve görevliler arasında kaynaşma, birlik ve beraberliği tesis etmek amacıyla düzenlenen Mayıs Ayı Aylık Mutad Toplantısı 18.05.2017 Perşembe günü İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantının başlangıcında İlçemiz Karşıyaka Mahallesi Yeni Camii İmam-Hatibi Ahmet CANSIZ Kur'an Tilavetinde bulundu.

Daha sonra İlçe Müftümüz Harun YILMAZ Toplantının gündemini oluşturan maddeler hakkında görevlilerimize bilgi verdi.

Toplantı gündeminde ilk olarak yaklaşmakta olan Ramazan Ayı ve bu ayda yapılması gereken faaliyetler değerlendirildi. Ramazan faaliyetleri ile ilgili Camii bilgi formlarının doldurulması görevlilerimize hatırlatıldı.

Vll. Camii Görevlileri Çalıştayı hakkında bilgi verildi.

Yapılan yardım kampanyalarında toplanan paraların zamanında İlçe Müftülüğüne teslim edilmesi hatırlatıldı.

Cübbe ve Sarıkların tertip, düzen ve temizliğine dikkat edilmesi hatırlatıldı.

Ramazan Ayında Teravih Namazlarının önceki yıllarda olduğu gibi iki rekatta bir selam verilerek kılınması hususu hatırlatıldı.

Yine Ramazan Ayında İftar ve Sahur vakitlerine dikkat edilerek ezan okunması hususu hatılatıldı.

İlçe Müftülüğümüz tarafından hazırlanan Ramazan kumanyalarının zamanında alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hakkında bilgi verildi.

Fitre ve Zekat zarfları görevlilerimize dağıtıldı.

İl Müftülüğü tarafından belirlenen ve Ağustos ve Eylül aylarında okunması planlanan Hutbe konuları duyuruldu.

Son olarak İlçemizde Görev yapan ve Görev süresi dolarak emekliye ayrılan Merkez Karşıyaka Mahallesi Yeni Camii İmam-Hatibi Ahmet CANSIZ, Çaydibi Köyü Boyuncuk Camii İmam-Hatibi Abdurrahman KORKMAZ ve Karlık Köyü Camii İmam-Hatibi Fethi MENDEŞ'in personelle vedalaşmalarının ardından İlçe Müftümüzün kendilerine Plaket takdimiyle toplantı sona erdi.