17.05.2018

TAŞOVA MÜFTÜLÜĞÜNDEN RAMAZAN KAMPANYASI

TAŞOVA MÜFTÜLÜĞÜ ve TÜRKİYE DİYANET VAKFI TAŞOVA ŞUBESİNDEN RAMAZAN AYINDA İHTİYAÇ SAHİBİ 500 AİLEYE GIDA YARDIM KARTI VE 250 İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUĞA BAYRAMLIK YARDIMI

İlçe Müftüsü Harun YILMAZ Ramazan ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: 16 Mayıs Çarşamba günü Mübarek Ramazan ayının ilk gününe kavuşacağız. Ramazan Ayının şahsımıza, ailemize, şehrimize, ülkemize ve islam alemine hayırlar getirmesini Yüce Mevlamızdan niyaz ediyorum. Ramazan ayı Kuran ayıdır. Ramazan ayı oruç ayıdır. Ramazan ayı sabır ayıdır. Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu vesile ile Diyanet İşleri Başkanlığımız Türkiye Diyanet Vakfımız Genel Merkez ve Şubeleri aracılığı ile ülke içinde ve ülke dışında yardıma muhtaç tüm kardeşlerimizin her zaman yanındadır. Ramazan ayında da yardımlarını artırarak onların yanında olmaya devam edecektir. Biz de Taşova Şubesi olarak Ramazan ayında 500 ihtiyaç sahibi ailemize 100 er TL’lik gıda, 250 çocuğumuza 50 şer TL’lik ayakkabı ve kıyafetten oluşan bayramlık yardım kartını ulaştıracağız. 31 Mayıs 2018 Perşembe günü İlçe Müftülüğümüzce 500 Kişilik iyilik iftar sofrası kurulacak olup başta ihtiyaç sahibi aileler olmak üzere toplumumuzun değişik kesimlerinden insanların katılması planlanmaktadır.

TDV Taşova şubesi olarak vatandaşlarımızın yardımlarının büyük bir kısmını tekrar ihtiyaç sahibi Taşovalı kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Bu hizmetlerimizin aksamadan devamı için siz kardeşlerimizin Zekat, Fitre ve Bağışlarını vakfımıza yaparak bu sevaptan hissedar olmalarını arzu ediyoruz. Bu seneki Fitre ve Fidye miktarı Başkanlığımızın açıklamaları doğrultusunda kişi başı 19 TL’dir. Mazeretleri sebebiyle oruç tutamayacak olan ve daha sonra kaza etme imkanları da olmayan kardeşlerimizin vereceği fidye bedeli de günlük 19 TL’dir. Ancak basit gerekçelerle oruç tutmamak da bu ayın büyük sevabından mahrum kalmaya ve günaha düşmeye sebebiyet verecektir. Ramazan ayında tüm camilerimizde mukabeleler okunacak teravih namazları kılınacaktır. Teravih namazlarına özen göstermeliyiz. Bu namazı alel acele hızlıca kılma düşüncesinde olmamalıyız. Namazdan maksat hızlı yapılan hareketler değil; huşu ve huzur almak, kulluk vazifemizi yapmaktır. Bu sene İlçe Merkezimizde Hatimle Teravih namazı geçen seneki gibi Doğu Mahallesinde kılınacaktır. Bu sene Ramazan Ayının vaaz ve irşad teması “İSRAF” konusudur. Her daim israftan uzak durmak özellikle Ramazan Ayında daha da titiz olmak zorundayız. Haddinden fazla yemekler pişirerek, bol çeşitli Lüks iftar sofraları kurarak bir kısmını yeyip bir kısmını bırakarak israfa düşmeyelim. Sevap kazanalım derken günaha düşmeyelim. Unutmayalım ki israf ettiklerimizle nice fakir- fukaranın ihtiyacı karşılanır.

Rabbim hepimize hayırlı, bereketli, birlik ve beraberlik içinde kardeşlik duygusuyla bir Ramazan geçirmeyi lütfetsin.