25.09.2023

"Peygamber Efendimize Mektup" Konulu Yarışma

2023 MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI VE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI İLKOKUL, ORTAOKUL ve LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASI

1. Mektup yazma yarışmasına İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri; en fazla bir eser ile katılım sağlayabilecektir. Yarışmaya katılacak mektupların A4 kağıdı boyutundaki düz beyaz kağıda; yazım kurallarına uygun, okunaklı bir el yazısıyla veya bilgisayarda “Times New Roman” karakterinde, 12 punto ve iki (2) sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmış olmalıdır.

2. Son başvuru tarihi 03 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurular Taşova İlçe Müftülüğüne bireysel olarak, eser teslimi ve başvuru aynı anda olacak şekilde gerçekleştirilecektir.

3. Yarışma ilçe bazında yapılacak olup ilçe müftülüğümüzce oluşturulacak komisyon tarafından birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye girenlerin ayrı kategorilerde tespit edilmesiyle icra edilecektir.

4. Taşova İlçe Müftülüğü 04 Ekim 2023 tarihine kadar yarışmayı sonuçlandırıp dereceye girenleri https://amasya.diyanet.gov.tr/tasova internet sitesi üzerinden ilan edeceklerdir.

5. Müftülüğümüzce dereceye giren öğrencilere verilecek ödüller: Mektup yazma yarışması için birincilere 1000 TL, ikincilere 750TL, üçüncülere 500TL şeklinde olacaktır.

6. Yarışmacılar, başvuru ve eser teslimi esnasında öğrenci (ilkokul, ortaokul ve lise) olduklarını belirten belgeyi ve T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulunduracaklardır. Ayrıca her bir öğrenci, velisi tarafından imzalanmış, “Velisi bulunduğum ’nın

Müftülüğünüzce düzenlenen mektup yazma yarışmasına katılmasına; adının ve eserinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca internet ve sosyal medyada yer almasına, eserinin basılarak yayınlanmasına muvafakat ederim” şeklindeki belgeyi müftülüğe teslim etmek zorundadır. Eserin teslim alındığına dair belge, yarışmacıya müftülüklerce verilecektir.

1. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecek, müftülükçe bir yıl muhafaza edilecektir.

2. Eserlerde siyasi mesajların bulunmaması, ahlak kurallarına uygun oluşu ve bir ticari markanın reklamını yapmaması vb. hususlar dikkate alınmalıdır.

3. Yarışmaya katılan eserlere herhangi bir katılım veya gösterim ücreti ödenmez.

4. Yarışmaya gönderilen bütün eserler Diyanet İşleri Başkanlığınca basılı, görsel yayın ve materyallerinde, web sitelerinde, düzenlenecek organizasyonlarda ayrıca bir bedel ödenmeksizin kullanılabilir.

5. Eser sahipleri, gerek 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuatlar gereğince eserlerin çoğaltma, işleme, yayma haklarını, basılı, görsel, dijital, kablolu, uydu, GSM, cep telefonu, internet ve diğer tüm sanal ortamlar vasıtasıyla ve bunlarla sınırlı olmaksızın; işaret, ses ve görüntü nakline yarayan her türlü araçlarla temsil/umuma iletim, yayımlanma ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun ilgili maddelerinde belirtilen haklarının kullanımı için Diyanet İşleri Başkanlığına izin verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserlerin kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. Eserlerin ticari olmayan faaliyetlerde kullanım hakları Diyanet İşleri Başkanlığına aittir.

6. Yarışma sonunda başarılı olan eserler, müftülüğün web sayfasında ve sosyal medya hesaplarında duyurulacak ve gösterilecektir. Bu hesaplardan indirilerek başka internet sitelerinde veya sosyal medya hesaplarında gösterilen eserler için Diyanet İşleri Başkanlığınca herhangi bir ücret ödenmesi söz konusu olmayacaktır.

Değerlendirme Kriterleri

Mektupların Değerlendirme Kriterleri