18.01.2024

Haydi Çocuklar Camiye

Program 20 Ocak 2024 Cumartesi sabah namazı ile başlayıp, 3 Şubat 2024 Cumartesi yatsı namazı ile sona erecek olup, 8 Şubat 2024 Perşembe günü öğle namazını müteakip Merkez Çarşı Camii’nde ödüllerin verilmesiyle sona erecektir.

Projenin amacı; okula giden çocukların ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmaktır.
Çocukların beş vakit namaza devamları, yakınlarını da yanlarında getirmeleri ve ezber yapmaları üzerinden değerlendirmeleri yapılacaktır.
Beş vakit namazlarda puanlar sabah 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı 25 puan olarak yazılacaktır.

Çocuğun kendisiyle birlikte cemaatle namaza katılan bir yakını için her vakit başına 5 ek puan verilecektir.

Ezberlenen her sure ve dua başına 50 puan verilecektir.
Puanların toplanması sonucunda ilkokul ve ortaokul çocuklarının durumları farklı kategoride değerlendirilmek üzere birinci, ikinci ve üçüncülere mahalli imkanlar ölçüsünde ödüller verilecektir.
Dereceye giren öğrencilere ilkokul ve ortaokul olarak birinciye 1000, ikinciye 750, üçüncüye 500 tl, ayrıca sürpriz hediyeler verilecektir.