14.03.2024

İlçe Müftülüğümüzce, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Ortaokul Öğrencileri Arası Ezbere Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

İlçe Müftülüğümüzce, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri kapsamında, istiklal ve istikbalimizin teminatı olan gençlere yönelik yürütülen dinî, sosyal ve kültürel içerikli çalışmaların sürekli hale getirilmesi, toplumda milli ve manevi değerlerimize yönelik farkındalık oluşturulması amacı doğrultusunda ortaokul öğrencileri arasında ezbere şiir okuma yarışması düzenlendi.
İlçe Müftülüğümüz Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışma komisyonunda İlçe Müftümüz Ferhat Koçak, Şube Müdürü Mustafa Özgül, Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Dikal ve Şehit Bekir Özdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Yusuf Yüce yer aldı. Yarışmada İlçemiz Destek Köyü Ortaokulu öğrencisi Nisanur Kahraman Başkanlığımızın belirlediği şiirler arasından seçmiş olduğu Mehmet Akif Ersoy'un "Berlin Hatıraları" şiirini, İlçemiz Atatürk Ortaokulu öğrencisi Zeynep Sena Oğuz da seçmiş olduğu Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirini ezbere okudular. Değerlendirme metne hakimiyet (50 puan), okuduğunu anlama (30 puan) ve duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü (20 Puan) üzerinden yapıldı. Yarışma sonunda Atatürk Ortaokulu öğrencisi Zeynep Sena Oğuz birinci, Destek Köyü Ortaokulu öğrencisi Nisanur Kahraman da ikinci oldu. Komisyon başkanı İlçe Müftümüz Ferhat Koçak her iki öğrenciyi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik etti.
Yarışma ödülleri 18 Mart Pazartesi günü, saat 10.30'da Taşova Şehit İdris Bolat Anadolu Lisesi Konferans Salonu'unda düzenlenecek programda takdim edilecektir.