05.02.2019

ÇARŞI CAMİİ ÇOCUKLARLA ŞENLENDİ

İlçe müftülüğü tarafından organize edilen ‘Camiye gidiyorum, Hediyemi alıyorum’ kampanyası kapsamında, İlçe merkezindeki Camilerimizde günün beş vakti Camiye devam eden öğrencilerimiz, Sabah Namazı buluşmasına katıldı.

İlçemiz Merkez Çarşı Camiinde her hafta Cuma Günü Sabah Namazında gerçekleştirilen ‘Camii Buluşmalarının’ bu haftaki konuğu çocuklarımız oldu.

Namazı müteakip İlçe Müftüsü Harun Yılmaz kısa bir sohbet yaptı. Müftü Yılmaz yaptığı sohbette: Furkan Suresi 74. Ayet-i Kerimesi: “Onlar, ‘Ey Rabbimiz!’ derler, “Bize mutluluk getirecek eşler ve çocuklar bahşet; bizi günahtan sakınanlara öncü yap!” ve Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in “Hiçbir Anne Baba evladına güzel ahlaktan daha iyi bir miras bırakamaz” Hadis-i Şerifi bağlamında ‘Ailenin ve Çocuk Yetiştirmenin Önemine’ değindi.

Daha sonra Sabah Namazına katılan Cami Cemaati ve çocuklarımıza kahvaltı ikram edildi.

Yapılan programa; İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı, STK Temsilcileri, Camilerimize devam eden 150 civarında öğrenci ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Ayrıca programın sonunda öğrencilerimize Peygamberimizin (s.a.s) Hayatını anlatan kitaplar hediye edildi.