05.03.2019

TAŞOVA MÜFTÜLÜĞÜNDEN HEDİYE ŞÖLENİ

Taşova ilçe müftülüğü tarafından organize edilen 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Yarıyıl Tatilinde ‘Haydi Çocuklar Camiye’/‘Camiye gel, Hediyeni al’ kampanyası kapsamında, İlçe merkezindeki Camilerimizde günün beş vakti Camiye devam eden öğrencilerimize, hediyeleri düzenlenen törenle takdim edildi.

İlçemiz Merkez Çarşı Camii bahçesinde gerçekleştirilen törene, Amasya Milletvekili Hasan ÇİLEZ, Taşova Kaymakamı Okan YENİDÜNYA, Amasya Müftüsü Abdulkadir KEŞVELİOĞLU, Taşova Belediye Başkanı Bayram ÖZTÜRK’ün yanı sıra Cami Cemaati, gençler, çocuklar ve toplumun farklı kesimlerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda İlçe Müftüsü Harun Yılmaz tarafından yapılan selamlama konuşmasının ardından, İl Müftümüz Sayın Abdulkadir Keşvelioğlu’nun gençlerimizin ve çocuklarımızın cami ve cemaate devamının önemini vurgulayan konuşmasını takiben hediye takdimine geçildi.

Yarıyıl tatilinde 15 gün boyunca 70 vakit ve üzeri camiye devam eden 62 öğrencimize bisiklet, 60-70 vakit camiye devam eden 11 öğrencimize ayakkabı, 50-60 vakit camiye devam eden 19 öğrencimize kol saati, 30-50 vakit camiye devam eden 19 öğrencimize futbol topu ve 1-30 vakit camiye devam eden 41 öğrencimize de satranç takımı olmak üzere toplam 152 öğrencimize hediye verildi.

Hediye almaya hak kazanan Talha AYTAŞ isimli öğrencimizin, “Allah yolunda sevdiğiniz şeylerden harcamadıkça iyiliğe asla eremezsiniz. Ne harcarsanız Allah onu hakkıyla bilir.” (Al-i İmran, 3/92) ayetini okuyup, kendisine verilen bisikleti ihtiyacı olan bir arkadaşına hediye edeceğini söylemesi duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.

Hediyelerin takdimi esnasında Cami bahçesinde bayram coşkusu yaşandı.