28.05.2019

GENÇLERLE İYİLİK SOFRASINDA BULUŞTUK

TAŞOVA MÜFTÜLÜĞÜ ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİNİ İFTAR PROGRAMINDA MİSAFİR ETTİ.

Ramazan ayı hizmetleri vesilesiyle Taşova Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında ilçe müftülüğünce ortaokul ve lise öğrencilerinden yaklaşık 400 kişinin katıldığı bir iftar programı düzenlendi. Programla ilgili açıklamalarda bulunan ilçe müftüsü Harun YILMAZ şunları söyledi: “Bu gün anlamlı bir programda gençlerimizle iyilik sofrasında bir araya geldik. Geleceğimizi kendilerine emanet edeceğimiz çocuklarımız ve gençlerimizin milli ve manevi değerlerle yetişmesi geleceğimizin güvence altına alınması için hayati öneme sahiptir. İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, Din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumumuzun her kesimine din hizmeti sunmaktadır. Bunlar arasında çocuklar ve gençler önemli bir yere sahiptir. “Gençliğe Değer, Gençlerle Buluşma, Her Caminin 10 Genci Projeleri” bunun birer tezahürüdür. Başkanlığımızı İllerde ve ilçelerde temsil eden müftülükler de kendi hizmet sahalarında gençlere yönelik çalışmalar yürütmektedir. Taşova Müftülüğü olarak bizlerde her fırsatta gençlerle bir araya gelerek onların milli ve manevi değerlerine katkı sunmaya çalışıyoruz. Rabbim cümle çocuklarımızı ve gençlerimizi her türlü kötülükten korusun. Tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul eylesin.”

İlçe Müftülüğü tarafından tertip edilen iftar programına, öğrencilerin yanı sıra Taşova Kaymakamı, Resmi Kurum Amirleri ve Öğretmenler katıldı.