30.04.2021

"Kitap Oku-Yorum" Başlıklı Projenin İlk Müzakeresi Yapıldı

Başkanlığımız din görevlilerine yönelik okuma, yorumlama ve müzakere faaliyetlerinin geliştirilerek devam ettirilmesini din hizmetlerinin verimliliğinin artırılmasının vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğünden, bu kapsamda din görevlilerinin yeterliklerine ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 2021 Yılı Eylem Planı çerçevesinde ülke genelinde kitap okuma projesinin başlatıldığından proje çerçevesinde 12 ay süreli okuma grupları oluşturularak din görevlilerinin her ay için belirlenen kitap ve dergiyi okumaları ve akabinde müzakere için bir araya gelerek değerlendirmeleri istenmektedir. Bu itibarla; "Kitap Oku-Yorum" başlıklı proje Nisan 2021 – Mart 2022 döneminde icra edilecektir. Bu kapsamda ilk müzakere olan ‘’Kur’anın Temel Konuları’’ (Her Cüzden Üç Konu-Rıfat ORAL) ve 2021 Yılı Diyanet Dergisi Mart sayısı müzakere edildi. Program İlçemiz genelindeki bütün cami görevlilerini kapsayacak şekilde uygulandı. Etkinlikte, İlçe Müftümüz Ferhat KOÇAK, Şube Müdürü Mustafa ÖZGÜL, Vaiz Yusuf KERVAN ve Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa DİKAL görev aldı. Program yüz yüze olacak şekilde yapıldı. Pandemi döneminde yüz yüze gelme imkânı olmayan personelle de online yapılmak suretiyle program icra edildi.