22.11.2019

İl Müftülüğümüzde Aile Okulu Seminerleri Başladı

İl Müftülüğümüz Aile Dini Rehberlik Bürosu tarafından hazırlanan Aile Okulu Seminerlerinin ilki 20 Kasım Çarşamba günü halkla buluştu. Seminer; Amasya Belediyesi Kültür Merkezi Zeynep Hatun Salonunda ''Çocuğumu Tanıyorum, Çocuğumu Anlıyorum'' başlıklı seminerle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu sözlerine dinleyicilere katılımlarından; konuşmacı Fatma Kotan’a katkılarından dolayı teşekkür ederek başladı ve “Aile toplumun temel taşıdır, huzurlu bir toplum ancak huzurlu aileler ile inşa edilebilir. Bu sebeple ailenin kurulması ve korunması büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma Kotan konuşmasında: “Çocuğu tanımak ona karşı doğru davranış sergilemek ve mizacına uygun doğru eğitimi vermek için önemlidir. Böylece çocuk kendini tanıyan, hem kendisi hem de toplum ile barışık bir birey olarak yetişir. Bir insan için mutlu ve erdemli olmak, önemli olmaktan daha mühimdir. Çocuğa yaşam felsefesi kazandırmak, amacı mutlu ve erdemli olmak olan çocuklar yetiştirmek noktasında ilk ve en önemli adım çocuğu tanımaktır.” ifadelerine yer verdi.

Halkın yoğun ilgi ve katılımının gözlendiği program, Kotan’a hediye takdimiyle sonlandırıldı.