08.01.2020

Aile Okulu Seminerinin Sonuncusu Gerçekleşti

Amasya İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen Aile Okulu Seminerlerinin dördüncüsü 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Turan’ın sunumu ile Amasya Belediyesi Kültür Merkezi Zeynep Hatun Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa İl Müftümüz Sayın Abdulkadir Keşvelioğlu, Müftü Yardımcısı Emine Uysal ve çok sayıda dinleyici katıldı.

İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu yapmış olduğu selamlama konuşmasında aile ve aile mahremiyetinin önemine değinerek sosyal medyanın aile üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekti.

Konuşmacı Doç. Dr. İbrahim TURAN ise “Sosyal Medya Bağlamında Aile Mahremiyeti” başlıklı konuşmasında, mahremiyetin sadece giyime indirgenemeyeceği, sosyal medyada paylaşılan yemek, eşlerin veya çocukların özel anları da mahremiyetin ihlali olduğunu vurguladı. Söz konusu mahremiyet ihlalinin karı-koca, ebeveyn-çocuk arasındaki ilişkilerin olumsuz etkilerine değinen TURAN, çocukların sosyal medyayı doğru bir şekilde nasıl kullanacaklarını anlatarak konuşmasını tamamladı

Program İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu’nun İbrahim Turan’a hediye takdimi ile sona erdi.