Göynücek Müftülüğü

29.06.2020

İlçe Müftüsü

Muammer ŞAHİN

Amasya Büyük Ağa Hafızlık Kur’an Kursunda hafızlığını yaptı. Amasya İmam Hatip Lisesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinde ihtisas eğitimi aldı.

İlçe Müftülüğü öncesinde Din Görevliliği, Eğitim Uzmanlığı ve Vaizlik görevlerinde bulundu.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Program Geliştirme ve Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlıklarında Eğitim Uzmanı olarak çalıştı. Burada çalıştığı süre içerisinde; mevzuat, eğitim programları, ders kitapları ve eğitim materyalleri hazırlama, güncelleme ve geliştirme çalışmaları içerisinde yer aldı. Başkanlıkça düzenlenen hizmet içi eğitim, seminer ve çalıştaylarda koordinatörlük ve program yöneticiliği yaptı. Kur'an kursu yönetici ve öğreticilerine yönelik düzenlenen hizmet içi eğitimlerde mevzuat ve eğitim programları konusunda seminerler verdi.

İki yıl (2015-2017) Almanya’nın Köln Şehrinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinde çalıştı. DİTİB’e bağlı dernek ve camilerde yürütülen “Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler Kurslarına” yönelik olarak eğitim müfredatı, ders kitapları ve eğitim materyalleri hazırlama ve geliştirme komisyonunda yer alarak adı geçen çalışmalara katkı sundu.

29 Haziran 2020 tarihinde İlçemizde göreve başlayan Muammer ŞAHİN, evli ve iki çocuk babasıdır.