30.04.2024

HACI ADAYLARIMIZA UYGULAMALI HAC SEMİNERİ VERİLDİ

2024 yılında Gümüşhacıköy İlçemizden Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Müftülüğümüz Yeni Camii'de 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde 2 gün boyunca uygulamalı Hac Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

Hac Eğitim Seminerinde hacı adaylarına “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki, Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı, Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci ve Temel Sağlık Bilgileri" konularında seminerler verilerek hac farizası uygulamalı olarak gösterildi.

Seminerler İlçe Müftümüz Sn. Adem VERİM, Şube Müdürümüz Sn. Arif AYDINLI, Kur'an Kursu Öğreticimiz Sn. Fatma ACAR ve Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Sn. M. Taha HANÇERLİ tarafından verildi.

Seminer sonunda İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından hacı adaylarımızın menenjit aşıları yapıldı. Seminer Kaymakamımız Sn. Baha BÜYÜKAYMAKCI ve Gümüşhacıköy Belediye Başkanımız Sn. Zehra ÖZYOL'un hacı adaylarını ziyaret edip onlarla helalleşmesi ve vedalaşmasıyla son buldu.

Seminer sonunda tüm hacı adaylarımıza İlçe Müftümüz Sn. Adem VERİM tarafından katılım belgesi verildi.