16.07.2021

Nazım TOPHAN İlçe Müftüsü

1976 yılında Merzifon'da dünyaya geldi. İlk öğrenimini Merzifon Atatürk ilkokulunda orta ve lise öğrenimini Merzifon imam-Hatip lisesinde tamamladı. Akabinde Selçuk üniversitesi ilahiyat fakültesini kazanarak 2000 yılında mezun oldu. Askerliğini 2001 yılında 183. kısa dönem asker olarak Bingöl'de tamamladı. Asker dönüşü Beşiktaş Sinan Paşa Merkez Camiinde vekil imam olarak başladığı görev hayatını sırasıyla Samsun Çarşamba, Amasya Merzifon, İstanbul Beyoğlu'nda İmam Hatip olarak ifa etti. 2009 yılında kazanmış olduğu Pendik Haseki Eğitim Merkezini 2012 yılında 24. dönem kursiyeri olarak tamamladı. İstanbul Kartal cezaevi vaizi olarak görev yaparken girmiş olduğu müftülük imtihanını 2013 yılında kazanarak Siirt ili Şirvan ilçe müftüsü olarak atandı. 2015- 2021 yılları arasında Avusturya Badvöslau camiinde yurtdışı görevinde bulundu. 16 temmuz 2021 tarihi itibariyle Amasya ili Hamamözü İlçe Müftüsü olarak görevine başlamış ve halen bu görevini yürütmektedir. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Din Sosyolojisi alanında Ululemr'e itaatin sosyolojik kökenleri (Emevi örneği) konulu yüksek lisans eğitimini tamamladı. Evli ve üç çocuk babasıdır.