07.04.2020

İLÇE MÜFTÜMÜZ SAYIN EMİN KAPLAN'IN BERAT KANDİLİ TEBRİK MESAJI

Millet olarak daha öncesinde pek alışık olmadığımız ağır bir salgın hastalık imtihanıyla karşı karşıya kaldığımız şu mübarek üç aylar içerisinde, iman ehline bir ümit, bir ferahlık kazandıran Berat gecesini -buruk da olsa -bir daha idrak etmenin sevincini yaşıyoruz elhamdulillah.

Nice savaşlar görmüş, nice iç ve dış fitnelere direnmiş Müslüman-Turk evladı olan bu aziz milletimiz, paylaşmayı, yardımseverliği, kenetlenmeyi; bütün olumsuz süreçlere, sekülerizm ve egoizm rüzgarlarına karşı hâlâ kaybetmeden muhafaza eden bir asalete sahiptir. Almanın değil vermenin, yemenin değil yedirmenin daha üstün olduğunu her daim, tavrıyla, fiileriyle ve de eserleriyle abideleştirmiştir. Sınırında açlıktan ,esaretten, yağmadan ve bombadan kaçan milyonlarca din kardeşine; yurdunu, imkanlarını, gönlünü açmış, onları muhafaza etmiş, Ensar ruhunu bu ruhsuzlaşmış asırda tekrar şahlandırmıştır. En son  milli düzeyde yapılan bu çok etkileyici genel sadaka bile, bilemediğimiz belki kaç tane umumi musibete vatanımızı ve milletimizi koruma noktasında paratoner vazifesi görmüştür.

Sözün özü, nefis ve dünyalıkların kardeşi kardeşe düşman ettiği bir çağda, böbürlenmemek tamam ama, milletçe gösterdiğimiz fedakarlığı bahsetmek de bir tahdis i nimet olacaktır.

Cenab ı Hakk , Şaban ayının 15. gecesi olan bu mübarek Berat gecesinde  el açıp mağfiretini isterken, ümidimiz odur ki, dergahından bizleri boş çevirmez, bu malum salgından ve türlü afetlerden bizleri en kısa sürede kurtarır.

Bu vesileyle başta değerli Hamamözü halkımız olmak üzere, milletimizin ve İslam aleminin Berat Kandilini tebrik eder, Ramazan ı Şerifde camilerimizde sıra sıra saf tutmuş bir şekilde cemaatle namaz coşkusunu yaşamayı bizlere nasib etmesini Yuce Rabbimden niyaz ederim.