01.10.2020

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Uzun yıllardan bu yana 1-7 Ekim tarihleri arası "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak karşılanmaktadır. bu yıl ana konusu "Cami ve İlim" olarak belirlenen haftamıza, hayatımızda caminin önemi ve konumunu,cami merkezli medeniyet ve mimarimizin, tarihimizde nelere imza attığını yeniden hatırlayarak kavuştuk elhamdulillah.

Bu vesileyle hayatını din ve iman hizmetine adayan,fedakar hocalarımıza,başta cami olmak üzere hayır eserlerini imar ve ibka eden , mescidleri dolduran aziz milletimizi rahmet ve şükranla yad ediyoruz.

Camiler ve din görevlileri haftamızın hayırlara vesile olmasını Cenab ı Hak'tan niyaz ederek,imam-hatibiyle, müezzin- kayyımıyla,Kuran Kursu hocasıyla  ve diğer farklı her mevkide camilere mihraba, minbere,kürsüye hizmeti sebkat etmiş , ahirete irtihal etmiş bütün hocalarımıza rahmet; hayatta olanlara tûl-i ömürle sıhhat ve afiyet temenni ederim. Buradan tüm din görevlisi hocalarımın haftasını tebrik ediyorum. Hayatımız boyunca darda da sevinçte de Cenab ı Hak , kalplerimizi ve bedenlerimizi mescidlerinden ayırmasın. Birlik ve beraberliğin, huzurun ve güvenin,temizlik ve nezaketin merkezi olan camilerimiz ve din görevlilerimizin kıymet ve ehemmmiyetini bu hafta vesilesiyle  idrak edebilme temennisiyle , selam ve hürmetlerimi arz ederim.