23.12.2022

VEKİL SINAV İLANI (2023)

VEKİL İMAM-HATİP VE MÜEZZİN-KAYYIM SINAV İLANI
İlimiz merkez ve İlçe Müftülüklerine bağlı camilerde görev yapmakta iken çeşitli sebeplerle görevinden 3 (üç) ay ve üzeri geçici olarak ayrılan (yurtdışı görevi, ücretsiz izin, uzun süreli istirahat raporu, geçici görevlendirme vb.) İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyımların yerine, 2023 Yılı içerisinde ihtiyaç duyulması halinde, 657 sayılı D.M.K'nun 86. maddesi gereğince 2/3 maaşla Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11/b ve 11/2 maddeleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 11,13 ve 18. maddeleri uyarınca yarışma sınavı ile Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacaktır.
Başvuru Tarihleri     : 23/12/2022 - 06/01/2023 (Mesai bitimine kadar)
Sınav Tarihi/Saati    : 11/01/2023 / 09:00
Başvuru /Sınav Yeri : İl Müftülüğü (İnsan Kaynakları Birimi) -
                                    Kirazlıdere Mah.Kemal Ilıcak Cad.No:2/AMASYA
------------------------------------------------------------------
BAŞVURU ESNASINDA İSTENEN BELGELER:
1- İş Talep Formu (İl Müftülüğümüzden temin edilerek fotoğraf yapıştırılacaktır),
2- T.C. Kimlik Numaralı Kimlik belgesi sureti,
3- Diploma Fotokopisi,
4- 2022 yılı KPSS (DHBT) sınav sonuç belgesi,
----------------------------------------------------------------
Başvuru şartları için ek dosyaya bakınız.