28.06.2024

İl Müftümüz Durmuş Ayvaz’dan Yaz Kur’an Kursu Mesajı

Yaz Kur’an Kursları 1 Temmuzda Başlıyor; En temel görevlerinden biri ‘Toplumu din konusunda aydınlatmak’ olan Diyanet İşleri Başkanlığı, kurulduğu günden beri milletimizin güvenine layık olmaya ve büyük bir özveri, hassasiyet ve samimiyetle görevini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu bağlamda Başkanlığımızın önemli hizmet alanlarından biri de Yaz Kur’an Kurslarıdır. Bütün hizmetlerimiz daha çok bugünü inşa etmeye yönelikken, yaz Kur’an Kurslarımız milletimizin geleceğini inşa etmeye yöneliktir. Kıymetli anne babalar; Bir millet eğer çocuklarına değer vermezse, onları iyi yetiştiremezse o milletin geleceğini görmesi mümkün değildir. Onlara vereceğimiz en büyük değer, öncelikle onları bize bağışlayan Rablerini onlara öğretmektir. Peygamber sevgisini onların o minik yüreklerine yerleştirmek anne baba olarak bizlerin en büyük vazifesidir. Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı bu güzel faaliyete çocuklarımızı gönderelim. Çocuklarımızı Allah'ın evlerinde, cami atmosferinde, mihrabın minberin arasında Allah'ın kitabını öğrenme nimetinden mahrum bırakmayalım. Değerli Hocalarım; Allah’ın kitabını öğretmek büyük bir nimettir. Hocalarımız Yaz Kur’an Kursu boyunca kendilerini tamamen çocuklarımıza adayarak, Allah'ın kitabını, Peygamberimizin hayatını, inancımızın temel ilkelerini en güzel şekilde öğretelim. Anne babalarımızın bize emanet ettiği bu çocuklar bizim en güzel misafirimizdir. Camilerimizin kapısında bu çocuklarımızı tebessüm ederek, sevinçle güler yüzle karşılayalım. Onlarla dost ve arkadaş olalım. Tıpkı Peygamberimiz gibi. O en güzel çocuk dostuydu. Güler yüzü eksik etmeyelim. Onlarla birlikte zaman geçirelim. Bunun bir ibadet olduğunu, Allah’ın nimeti olduğunu unutmayın. Bir tek çocuğumuzun kalbine, muhayyilesinde kazandıracağınız Allah'ın kitabından bir güzellik dünya hayatı ve dünya hayatından sonra da size yazılacak olan bir iyilik ve güzellik olacağını unutmayalım. Aynı zamanda bize gelen çocuklarımıza örnek olalım. Sadece elifi öğretmekle kalmayıp elif gibi düzgün olmayı da öğretelim. Bu da ancak yaşayarak, örnek olarak öğretilir. Elifi ve elif gibi düzgün olmayı, doğru olmayı, anne babaya, bütün kainata tabiata karşı sevgili ve merhametli olmayı öğretelim. Onlara sadece bir dilin Elif-Ba’sını öğretmeyelim, sevginin ve merhametin de Elif-Ba’sını öğretelim. Biz onlara aynı zamanda Allah’a ibadet etmenin güzelliklerini öğretelim. “Camiye gelen çocuklarımız Allah'ın misafirleridir…” Değerli cami cemaatimiz. Camiye gelen çocuklarımızı Allah'ın misafirleri olarak kabul etmeliyiz. Onlara karşı cami içerisinde, elbette büyük olarak öğreteceklerimiz vardır ancak sevgiyi şefkati elden bırakmayalım. Onların zihninde camiye yönelik küçük yanlışın dahi kalmasına dahi izin vermeyelim. Camilerimize Kur’an öğrenmeye gelen çocuklarımızdan sevgi ve şefkati esirgememeliyiz. “Namaza durduğumuzda arkadan çocuk cıvıltıları gelmiyorsa geleceğimizden endişe etmeliyiz…” Eğer biz büyükler camilerde saf tutup namaza durduğumuzda arkadan çocuk cıvıltıları gelmiyorsa geleceğimizden endişe etmeliyiz. Bilakis bu cıvıltıları zikir gibi görmeliyiz. Caminin tesbihatıdır o sesler. Camileri cennet bahçelerine çevirmek istiyorsak çocuklarımızla doldurmalıyız. Bu vesileyle 2024 yılı yaz Kur’an Kursları eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; kıymetli hocalarımıza, sevgili öğrencilerimize, mesai arkadaşlarıma Cenabı Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum.