28.10.2020

Mevlid Kandili

İl Müftümüz Durmuş AYVAZ'dan Mevlid Kandili Mesajı;

Çok değerli Mümin kardeşlerim mevlid-i Nebi haftamız hayırlı olsun, Hayırlara vesile olsun. Allahu Teala sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem'i son Nebi olarak bizlere rahmetinin merhametinin bir vesilesi olarak gönderdi. Sevgili Peygamberimizin dünyaya gelişi ile beraber insanlık değerlerine kavuşmuştur. Zira sevgili Peygamberimiz sadece insanların değil canlı ve cansız bütün kainatın peygamberiydi. Çünkü insanlık onun getirdiği değerlere muhtaçtı ve onun gelişi ile beraber kadınlar haklarına kavuştu, insanlar doğuştan fıtri olarak Cenabı Allah'ın vermiş olduğu hakları ile beraber buluştu. Çocuklar onun gelmesi ile beraber en güzel, en neşeli ve en mutlu yıllarını yaşadı. Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellemin dünyaya gelişleri ile beraber kainatın çehresi değişti. Tabii ki mevlid-i Nebi haftası Dolayısıyla Peygamberimizin bize getirdiği değerleri yeniden anlamalı anlatmalı bizatihi hayatımıza dizayn etmeliyiz. Bundan önceki hayatımızın muhasebesini yapıp bundan sonraki hayatımızın Allah Rasulünün sünnetine ve yüce kitabımız Kur'an'a uygun bir şekilde olması konusunda elimizden gelen gayreti ve Samimiyeti göstermemiz lazım. Zira Rabbimiz yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in de Peygamberimizi rol ve model olarak bizlere gönderdiğini Buyururken peygamberimizin bize karşı olan şefkat ve merhametini de Rabbimiz bizlere hatırlatmaktadır. Bu vesile ile beraber Allah rasulü hayatının başlangıcından Refik'il Ala ya varıncaya kadar yani son nefesini verinceye kadar hayatının bütün yönleri ile bizlere en güzel örnekleri vermiştir. Biz emin olma vasfını dostlarına ve ailesine karşı, ticari hayatında, beşeri hayatında, aile hayatında samimiyetin, sadakatın, güzelliğin bütün ölçülerini sevgili Peygamberimizden aldık. Onu örnek alıyoruz ve ona göre de hayatımızı dizayn etmemiz gerektiğinin farkına varmalıyız. Yine sevgili peygamberimizin getirmiş olduğu en büyük müjde ve mucize olan yüce kitabımız Kur'an-ı anlama ve hayatımıza uyarlama yönünde de elimizden gelen samimiyeti de göstermemiz lazım. Sevgili Peygamberimiz kendisine vahiy gelen değil aynı zamanda Allah resulü gelen vahiy ve Kur'an'ı yaşayan bir peygamberdi. Biz ümmetlerine düşen görev de işte yüce kitabımız Kur'an-ı yaşayan bir ümmet olmalı Onun bize bıraktığı emanet ettiği sünnetleri bizatihi uygulayan bir Müslüman olmalıyız. Bu vesileyle bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız Mevlid-i Nebi haftasının konusunu Hz Peygamberimiz ve çocuk teması olarak belirledi. Tabii ki Çocuklar bizim gözümüzün aydınlığı, gönlümüzün ferahlığı, yarınlarımızdır. Ama bizler çocuklarımıza bugünlerde yine sevgili Peygamberimizin baktığı gözde bakmalı, çocuklar nasıl onun zamanında en güzel en mutlu en huzurlu yıllarını yaşamışlarsa bizim çocuklarımız başta olmak üzere ümmetin çocukları ve insanlığın çocukları da bizim dönemimizde en güzel, en mutlu, en huzurlu yıllarını geçirmelidir. Bu vesile ile ben, başta Amasyalı hemşerilerimizin mübarek Mevlid i Nebi kandilini tebrik ediyorum. Mevlid-i Nebi kandilimizin başta Amasya'mıza, Ülkemize hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Durmuş AYVAZ

Amasya Müftüsü