18.10.2021

TDV Öğrenci Evlerinde Kalan Üniversite Öğrencileri İlimizin Tarihi Mekanlarında Buluştu

İl Müftülüğümüz tarafından ilimizdeki  TDV öğrenci evlerinde kalan öğrencilere gezi etkinliği düzenlendi.

Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla düzenlenen gezi programında öğrenciler, ilimizin tarihi mekânlarında buluştu.
İlimizin tarihi mekânları hakkında öğrencilere bilgilendirmede bulunan Din Hizmetleri Uzmanı  ve TDV Öğrenci Evleri Koordinatörü Şükriye Ayvaz “Amacımız Amasya’nın tarihi mekânlarını ve camilerini ziyaret ederek manevi değerlerimiz hakkında gençlerimizin bilgi sahibi olabilmelerini sağlamaktır. Bundan sonra inşallah bu gibi etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Yapılan bu gezi çok anlamlı. Çünkü eğitim öğretim süresi içerisinde Amasya'da yaşayan gençler bulundukları ilin tarihini tam anlamıyla keşfedemiyorlar belki de fırsat bulamıyorlar. Bu vesile ile Amasya’nın tarihi ve manevi atmosferini teneffüs etmiş oluyorlar.” dedi.

Gezi sonrasında  öğrencilerimiz Mevlid Kandili olması hasebiyle ev sorumlusu hocahanımlar tarafından düzenlenen Kandil programına  katıldılar.