23.06.2022

Din Görevlilerimize Göç Yönetimi Eğitimi Verildi

Amasya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından İmam Hatip, Müezzin Kayyım, Kur’an Kursu Öğreticileri ve müftülük personeline Müftülüğümüz konferans salonunda Göç Yönetimi ile ilgili eğitim verildi.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü personeli Nursu KAYALAR tarafından verilen eğitimde göçmenlere yönelik bilgiler aktarılırken düzenli göç, düzensiz göç, uluslararası koruma ve uyum başlıkları altında bilgilendirme yapıldı.

İl Müftümüz Durmuş Ayvaz konuşmalarında, “Tarih boyunca soykırım, savaşlar, doğal afetler, mübadeleler gibi nedenlerin yanında maddi ve sosyal koşullarını iyileştirmek, kendileri ve ailelerine ilişkin beklentilerini geliştirmek amacıyla başka ülkeye veya bölgeye göçler olmuştur. Dünyanın en önemli göç noktalarından biri olan ülkemiz de çok büyük göç süreçlerine tanıklık etmiş ve her zaman mazlumun yanında olmuştur. Göçmenlere karşı duyarlılık ve farkındalığın artmasını, huzur ve kardeşlik dolu bir ortamda yaşayamaya devam edilmesini temenni ediyor, yapılan bu eğitimden dolayı da İl Göç İdaresi Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.