03.10.2022

İl Müftümüz Durmuş Ayvaz Kahvaltıda Basınla Buluştu

İl Müftümüz Durmuş Ayvaz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Diyanet Kitap Kafe'de düzenlenen kahvaltıda basınla bir araya geldi.

2022 yılı ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda, ‘Cami, Din Görevlileri ve Vefa’ konusu ele alınacak.
Katılımlarından dolayı basınımızın temsilcilerine teşekkür eden İl Müftümüz Durmuş Ayvaz haftanın anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında , “İslam'ın şartlarından biri, bilindiği gibi namaz. Camiler ve mescitler tarih boyunca da Müslümanların ibadethanesi olmuştur. Hz. Peygamber (sav) Efendimiz hicret ettiğinde Medine’ye varır-varmaz ilk icraatı Mescid- Nebevi’yi inşa etmek olmuştur. O günden itibaren de tarih boyunca bütün Müslümanlar cami merkezli bir hayat sürmüşlerdir. Yeni kurulan şehirlerde cami merkez olarak belirlenmiştir. İnsanımız kurduğu her yerleşim yerine, yaşadığı her mahalleye bir cami inşa etmeyi asla ihmal etmemiş, cami ve cami görevlisi hayatın her aşmasındaki önemli yerini korumuştur. Maddi imar ile manevi imarı birlikte uygulamışlardır” dedi.
2022 yılı  Mevlidi Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda ‘Peygamberimiz, Cami ve İrşat’ konusu ele alınacağını ifade eden İl Müftümüz, “Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl farklı bir tema işleyerek hafta içerisinde çeşitli etkinlikler ve faaliyetler icra ederek toplumumuzun her kesimine ulaşmaya çalışmaktadır. 2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası ve Mevlidi Nebi Haftası'nda ‘Peygamberimiz, Cami ve İrşat’ konusu ele alınacaktır." dedi.
Kahvaltıya davetlerinden dolayı İl Müftümüze teşekkür eden basınının temsilcileri çalışmalarında İl Müftümüze başarılar diledi.