21.05.2024

Urfa İmam Hatip Lisesi Öğrencileri İl Müftülüğümüzü Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı" kapsamında Şanlıurfa Karaköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri müftülüğümüzü ziyaret ettiler.
Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı; eğitim sisteminin hedefi olan "aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim bireyler yetiştirilmesine" katkı sağlamayı amaçlayan, öğrencilerin ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin farkına varması, farklı bölgelerin yaşam koşullarını daha yakından tanıması, sosyokültürel açıdan birbirlerini tanıması ve kardeşlik duygularının gelişmesi, milli, manevi ve insani değerlerle kuşanmasına yönelik bir öğrenci değişim programıdır.
Bu amaçla Şanlıurfa’dan İlimize gelen öğrenciler İl Müftümüzden şehrimizin manevi iklimi hakkında bilgi aldılar.