24.05.2024

Engelli Din Görevlileri Yakınları Unutulmadı

İl Müftümüz Durmuş Ayvaz ve eşi Şükriye Ayvaz hanımefendi “Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında engelli personelimizin yakınlarını ziyaret ettiler.
İl Müftümüz Durmuş Ayvaz; Allah Resulü (sav) bu konuda “Allah, sizin dış görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz ancak sizin kalplerinize ve amellerinize bakar.” (Müslim, Birr, 34) buyurmaktadır. Gözleri görmeyen Abdullah İbn Ummi Mektum’u kendi yerine defalarca (13 kez) vekil olarak bırakmıştır. Aynı şekilde ortopedik engelli olan Muaz b. Cebel’i Yemen’e Vali olarak görevlendirmiştir. Bu örnekler, bizlerin ibretle bakması gereken hususlardır. Bütün engellerin sevgiyle, paylaşmayla ve birlikte aşılacağına olan inancım tamdır.” şeklinde bilgiler verdi.
Ardından İl Müftümüz ve eşi minik yavrumuza hediyeler vererek onun bu mutlu anına ortak oldular.