16.11.2018

İl Müftümüz Amasya Üniversitesinde Organ Bağışını Teşvik Amaçlı Sunum Yaptı

İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu Üniversite öğrencilerine yönelik konferans salonunda yaptığı “Organ Bağışı”  konulu sunumda, İnsanın Allah katındaki yerine işaretle ‘’İnsan yeryüzünün halifesidir’’ O ‘’eşrefi mahlûkattır’’, Muhammed İkbalin ifadesiyle  ‘’İnsanın Makamı semadan yüksektir/ terbiyenin asılı insan hürmettir’’ diyerek insanın Allah katındaki yerine işaret etti. Keşvelioğlu: ‘’İnsan Allah katında bu kadar değerliyse, insanı yaşatma adına ortaya konan çabalar da o kadar anlamlı ve değerlidir’’ diyerek, organ bağışının önemine ve dinen caiz oluşuna dikkat çekti.

İl Müftümüz Programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’a teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.